tisdag 8 maj 2012

Hallon och vaniljcupcakes



Ingredienser:
1 ägg 1 dl strösocker 50 gram smält smör 1 dl mjöl 2 dl vetemjöl 0,5 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver
50 g smör
en skvätt mjölk
cirka 2 dl florsocker
några droppar hallonessens eller 1 dl färska hallon
Spritsa på muffinsarna och dekorera gärna med strössel. 
frosting:
Sätt ugnen på 175 grader om du gör små och 200 grader om du gör stora cupcakes. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjölken och smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Vänd ner mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt. Tillsätt smöret och häll upp smeten i formar. Sätt in i ugnen och ta ut igen efter cirka 15 minuter. Gör sedan frostingen. Vispa florsocker, lite mjölk och smör. Tillsätt hallonessens eller färska hallon och blanda. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på dina cupcakes när de har svalnat.


Undertiden muffinsarna svalnar kan du göra hallonfrostingen.Vispa smör och mjölk krämigt. Tillsätt florsockret undertiden du blandar tills du fått en bra konsistens och frostingen är jämn. Tillsätt nu några droppar hallonessens eller de färska hallonen.

                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar